Case

Cornelissen Metaaltechniek

Opvallen en scoren in een zeer competitieve markt

Vraag

Wat doe je, als je een bedrijf hebt dat omringd wordt door concurrentie die allemaal zegt hetzelfde te doen? Concurrenten die dezelfde klanten bedienen, in dezelfde regio zitten en dezelfde diensten en services aanbieden als jij? Hoe val je dan op? Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen? Dit was precies het vraagstuk waar Cornelissen Metaaltechniek mee zat.

Aanpak

Er is altijd iets wat jouw organisatie uniek maakt, maar wat dan? De Strategiecheck gaf het antwoord. We deden enerzijds onderzoek naar de business, anderzijds naar de marketing. Hiervoor maakten we onder andere gebruik van het model van Treacy & Wiersema, wat het inzicht gaf dat met name de inzet op customer intimacy voor Cornelissen het verschil gaat maken.

Opvallen in een competitieve markt

Ook liepen we een dagje mee op de werkvloer. We spraken de medewerkers, kregen een echt kijkje achter de schermen en kregen zelfs een spoedcursus lassen.

We zagen dat Cornelissen een familiebedrijf is vol passie en ambitie, maar zich bevindt in een zeer competitieve markt waarin onderscheid maken in het ‘wat’ onmogelijk is. Zelfs op de punten waarvan ze dáchten dat ze iets unieks in handen hadden. Een ander verrassend resultaat uit ons onderzoek was dat hoewel werd gedacht dat het de inkoper (klantpersona) om de prijs zou gaan, het hem vooral gaat om een betrouwbare leverancier waar hij op kan bouwen. Onderscheiden op het ‘wat’, was niet mogelijk. Het ‘hoe’ daarentegen, bleek uit de Strategiecheck, maakt Cornelissen wel degelijk anders! De persoonlijke touch, het servicegerichte, het écht leren kennen van de klant en zijn bedrijf, het langsgaan, meedenken waar gewenst, de betrokkenheid van alle medewerkers, en ook het steeds betrekken van de klant bij de status. Bij Cornelissen heb je zekerheid dat het goedkomt. Dat afspraak ook écht afspraak is. Dat was het fundament voor: Cornelissen Metaaltechniek – Constant in Control.

Resultaat

Deze klantbelofte is zoveel méér dan een oneliner. Het voegt waarde toe aan het merk. In één oogopslag wordt duidelijk dat je meer bent dan een groep professionals, een machinepark en een bedrijfspand. Door het nieuwe concept komt alles samen in één sterk verhaal. Het maakt een sterk merk. Een merk met waarde. Niet alleen naar buiten toe, maar ook intern helpt het de focus aan te scherpen. De medewerkers gaven aan dat zij ook ‘in control’ zijn over hun eigen rol binnen Cornelissen.

We hebben dit verhaal overal tot leven laten komen. Op de vrachtwagens, in de bedrijfskleding, op social media en zelfs investeerden we, op eigen initiatief, in een vernieuwde website die je kunt bekijken op www.cornelissenmetaaltechniek.nl. Dit omdat wij ervan overtuigd waren dat dit nodig was om te zorgen voor succesvolle tweede fase van online marketing en lead generation.

… Benieuwd naar hoe wij online marketing hebben toegevoegd om wekelijks nieuwe leads aan te leveren? Deze case lees je hier verder op www.dekleuveronlinemarketing.nl.

Vragen over deze case?

Opvallen in een competitieve markt

Kevin Jansen
Business Development Manager

Delen:

Meer cases