Blog | 6 januari 2023

Zo werk je met internal branding aan een sterk merk

internal branding

In de meeste organisaties heeft bijna iedereen een extra baan waar niet voor wordt betaald: het verbergen van zwakke eigenschappen, het spelen van politieke spelletjes en altijd zo goed mogelijk voor de dag komen. Een grotere verspilling van menselijk kapitaal is er niet. De kosten zijn enorm: noch de mensen noch de organisatie zijn in staat hun potentieel volledig waar te maken.

Stel dat organisaties al het mogelijke zouden doen om een cultuur te creëren waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen? Waarin mens én organisatie kunnen groeien? De beste manier om de kracht van een organisatie aan te boren is immers het benutten van het volledige potentieel van je medewerkers. Het goede nieuws? Zulke organisaties bestaan ook! Dit soort organisaties werken bewust aan het creëren van een gedeelde cultuur waarin de ontwikkeling van mensen in het dagelijks werk is verweven.

Werken aan je cultuur is vandaag de dag dé manier om aan je merk te werken. Waar branding in het verleden draaide om de buitenkant van je organisatie, gaat het vandaag over het versterken van wat je van binnen zo bijzonder maakt. Hoe pakken onderscheidende organisaties dit aan? Eigenlijk heel simpel: met internal branding!

Internal branding is het beste uit je mensen halen om je merkbelofte buiten te kunnen waarmaken. Met internal branding komen je mensen én je organisatie tot bloei. Het gaat om gedrag en cultuur, om goede interne communicatie en ook om het intern creëren van een zichtbare merkidentiteit op de werkvloer waar je mensen trots op kunnen zijn. Lees hier meer over het onderwerp internal branding & signing.

Verder lezen

Website bezoekers

Ken je 4 typen website bezoekers + handige tips

Het begrijpen van typen bezoekers die je site aantrekt opent de deur naar het optimaliseren van je online aanwezigheid. Wat de mogelijkheden zijn om ze te leren kennen en hier op in te spelen? Je leest het in deze blog over de vier typen website bezoekers.
marketing en business consultants bezig met corporate website

Reclamebureau, marketingbureau of marketing business consultants: wat is het verschil?

Ontdek het unieke karakter van marketing business consultants. Lees hier alles over de verschillen tussen reclamebureaus, marketingbureau en marketing en business consultants.
Merkbeleving gaat om alle touchpoints

Marketingbureau kiezen? Met deze 4 inzichten kies jij het juiste bureau voor jou

Het juiste marketingbureau vinden kan een uitdaging zijn! Met deze 4 inzichten helpen we jou de juiste keuze te maken!

Meer weten? Zet de eerste stap!

Ben jij klaar om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Wij ontdekken graag, samen met jou, de vraag achter jouw vraag om jouw business écht verder te helpen. Benieuwd? Laat jouw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe kan ik je helpen?

internal branding

Kevin Jansen
Business Development Manager